sports

Sports

Enkele jaren geleden verscheen in een bekend dagblad van de hoofdstad een artikel waaruit bleek dat Sint-Lambrechts-Woluwe aan de top van de meest sportieve gemeenten van het Brusselse Gewest stond. Een verband werd gelegd tussen de verschillende infrastructuren (stadion, sportcentra, openbare zwembaden tennisvelden en kleine sportzones) die aan allerlei sportliefhebbers werden aangeboden.

 

Tot op heden heeft onze gemeente steeds een leidende rol gespeeld op dit vlak dankzij de kwaliteit en de verscheidenheid van haar sportinfrastructuur waar meer dan 120 clubs, die 50 verschillende disciplines beoefenen, gastvrij worden ontvangen wat zij zeer op prijs stellen.


+ Bezoek de portaalsite Sport

Jeugd

In de jeugdsector geniet Sint-Lambrechts-Woluwe van een uniek en dynamisch imago. Kinderen, tieners en jonge volwassenen vinden er zonder twijfel waar ze naar zoeken, dankzij de openbare jeugdinfrastructuur (25 speelpleinen en 4 kleine sportstructuren in de wijken). Ook de diensten, initiatieven en begeleide activiteiten voor de jeugd, die de groeperingen en verenigingen op ons grondgebied aanbieden, zijn alom bekend.

 

+ Bezoek de portaalsite Jeugd

Verenigingsleven

In aanbouw...

 

Niet te missen

Sport

Laat u verleiden door Nordic Walking !

Sint-Lambrechts-Woluwe

vanaf 7 mei 2017

 

Indien u wenst te bewegen zonder werkelijk een loopfanaat te zijn, dan kan een kleine omweg via Nordic Walking misschien voor u de uitkomst zijn. Deze sportieve discpline biedt heel wat troeven : de verwezenlijking van een matige cardio-vasculaire activiteit, evenals een volledige benutting van alle spiergroepen waarbij de inslag op de grond wordt getemperd dankzij het gebruik van e stokken en waarbij de gewrichten – heupen, knieën en enkels- worden aangesproken.

Een cyclus van 5 sessies bestemd voor beginnelingen vangt aan op 7 mei.

 

+ Lees het vervolg