Stuur ons

uw informatie

Wil u dat wij uw informatie op deze site verspreiden?
Aarzel niet en stuur ons deze op.

 

+ Verzend uw artikelSport

Sint-Lambrechts-Woluwe op grote voet

 

Weldra is het 10 jaar geleden dat de « 15 Km van Sint-Lambrechts-Woluwe» de straten van onze mooie gemeente doorkruist, telkens een gelegenheid om haar patrimonium te (her)ontdekken en naar waarde te schatten. Tijdens elke nieuwe editie van deze populaire jogging wordt het vorige deelnemersaantal overtroffen, het bewijs, voorzover nodig, van de aantrekkingskracht ervan op de langsafstandslopers. Van 559 in 2009, het jaar van het eerste startschot heeft het evenement intussen de kaap van 3000 deelnemers genomen, de score van de vorige editie. Deze grens zou logischerwijze opnieuw doorbroken worden op 14 mei a.s. Opnieuw strategisch gepositioneerd op 15 dagen voor de aanvang van de ‘20 km van Brussel’, betekent dit voor vele lopers de uitgelezen kans om zich te vergewissen van de vereiste conditie alvorens zich te wagen aan de koningin der joggings.

 

Het ochtendprogramma is hetzelfde als dat van vorig jaar : uiteraard een omloop van 15 kilometer (vertrek om 10u35) maar ook een omloop van 6 kilometer (10u30), verschillende loopafstanden voorbehouden aan kinderen (400m of 800m naargelang de leeftijd/ 9u20) op de blauwe ovalen ring in het Fallonstadion, een trektocht van 8 kilometer (10u15) voor wandelaars en aanhangers van Nordic Walking en tenslotte een « trail » van 30 kilometer (9u00) met een parcours dat eveneens de buurgemeenten aandoet: Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe en Tervuren. Olivia en Dylan Borlée, gaststerren, geven het startsein van alle wedstrijden!

 

Markante afbakeningspunten van dit sportieve hoogtepunt zijn, zoals steeds, het Maloukasteel, de Sint-Lambertus- en de Heilige Familiekerken, Wolubilis, de medicinale plantentuin, het gemeentehuis, het Roodebeekpark, de windmolen en de hoeve Hof-ter-Musschen, de tuinstad Kapelleveld,…. Een uitzonderlijke jogging waarvan de organisatie wordt gedragen door de vzw Sport et Santé en waaraan alle jaren volgende actoren hun medewerking verlenen: de gemeentediensten van Sint-Lambrechts-Woluwe, de plaatselijke joggingclub Kuristo, JJJY/Sportfonds maar ook  agenten van de politiezone Montgomery, de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis en de MIVB.

 

Inlichtingen: diensten van schepen Eric Bott – 02 732 13 28 – www.15kmwoluwe.com

 

+ Plan (.pdf)

 

Enkele belangrijke inlichtingen

 

Het parcours van de «15 km van Sint-Lambrechts-Woluwe» volgt het op het plan uitgestippeld traject. Alle loopafstanden op het programma hebben start en aankomst in het Fallonstadion (Struykbekenweg).

 

Teneinde het ongemak zoveel mogelijk te beperken die een organisatie van zulke omvang met zich meebrengt voor de bewoners van de straten die grenzen aan het parcours, is er in samenspraak en met goedkeuring van de politiediensten, afgesproken om de doorgang van het verkeer niet systematisch te weigeren en ook geen algeheel parkeerverbod in te stellen.

 

Nochtans worden de betrokken omwonenden gevraagd om rekening te houden met een aantal voorschriften en inlichtingen opdat de veiligheid van de deelnemers evenals die van de vele vrijwilligers-seingevers wordt gewaarborgd – hierin bijgestaan door de politiediensten op bijzonder gevaarlijke plaatsen (in het bijzonder kruispunten

  • Vermijd, in de mate van het mogelijke, gemotoriseerde verplaatsingen op het parcours tussen 10u30 en 12u30;
  • Indien u een weg oprijdt van het parcours, doe dit dan in de richting van de omloop. Verkeer in tegenovergestelde richting is verboden.
  • De Struykbekenweg, die grenst aan de plaats van vertrek en aankomst van de loop, zal gesloten zijn voor het verkeer tussen 8u en 15u;
  • Enkele verkeersassen zullen tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer tijdens de doortocht van de lopers. Het betreft volgende gedeelten:: Stokkelsesteenweg (tussen rotonde van de Struykbekenweg en de Woluwelaan), J.F. Debeckerlaan (tussen de Struykbekenweg en de Woluwelaan), Madyolstraat, Tomberg (vanaf het Heilig Hartplein tot aan het gemeentehuis), Prekelindenlaan, Centauruslaan, Neerveldstraat, Mounierlaan, Ideaallaan en Jan-Boslaan. Hetzelfde geldt voor alle overgestoken kruispunten.

Niet te missen

Sport

Laat u verleiden door Nordic Walking !

Sint-Lambrechts-Woluwe

vanaf 7 mei 2017

 

Indien u wenst te bewegen zonder werkelijk een loopfanaat te zijn, dan kan een kleine omweg via Nordic Walking misschien voor u de uitkomst zijn. Deze sportieve discpline biedt heel wat troeven : de verwezenlijking van een matige cardio-vasculaire activiteit, evenals een volledige benutting van alle spiergroepen waarbij de inslag op de grond wordt getemperd dankzij het gebruik van e stokken en waarbij de gewrichten – heupen, knieën en enkels- worden aangesproken.

Een cyclus van 5 sessies bestemd voor beginnelingen vangt aan op 7 mei.

 

+ Lees het vervolg

Andere pertinente artikelen