Stuur ons

uw informatie

Wil u dat wij uw informatie op deze site verspreiden?
Aarzel niet en stuur ons deze op.

 

+ Verzend uw artikelOntspanning

8ste klapper voor « Dancité Jazz »

 

« Dancité Jazz » staat voor uitzonderlijke ontmoetingen, uitwisselingen en kunstzinnige vertolkingen van hoog gehalte die jazz in de schijnwerpers wensen te zetten. Het is een ontdekkingstocht om de vele facetten van dansstijlen en dansers in België naar waarde schatten. In ons land zijn er namelijk tal van dansers, ontwerpers en begeleiders actief die de jazz in hun bloed hebben maar eigenaardig genoeg, zeer zelden deel uitmaken van de grote choreografische ensembles.

 

Vanuit deze vaststelling wenste Alexandra Verbeure, directrice van het Alaeti Dance Center, dansschool met standplaats te Wolubilis, te reageren. In 2009 heeft ze samen met Brenda Ingenito, choreografe en dansprof bij Alaeti, een groot jaarlijks evenement opgezet voor het publiek. Het succes is meteen aangeslagen. Op 18 en 19 februari a.s. viert « Dancité Jazz » reeds z’n 8ste verjaardag.

 

Ongeveer 500 dansers en bijna 40 Belgische choreografen worden verwacht voor dit spektakel op de site van Wolubilis (Paul-Henri Spaakpromenade 1). Drie verschillende optredens worden op de scène gebracht, telkens door een twintigtal verschillende dansscholen of –gezelschappen. Jongvolwassen en volwassen dansers van gevorderd of professioneel niveau verschijnen op de scène tijdens de avondprogrammatie (zaterdag om 20u30 en zondag om 20u) terwijl de jonge talenten, van 9 en 16 jaar, de kans krijgen zich te bewijzen voor de schijnwerpers op zondagnamiddag om 14u.

 

Inlichtingen en reservaties : info@dancite.bewww.dancite.be

Niet te missen

Expopsitie

Het jeugdhuis ontvangt Louis Theillier

jeugdhuis

20 tot 27 januari 2017

 

Z’n interesses variëren van fotografie, striptekenen tot pop-up of beeldhouwen. De tentoonstelling die Louis Theillier houdt in het jeugdhuis (Prekelindenlaan, 78), van 20 tot 27 januari (officiële opening op 20/01 om 17u) genaamd « Plastic Zen », is meer in het bijzonder gewijd aan een serie tekeningen die hij gerealiseerd heeft in de loop der jaren, gelijklopend aan z’n werk als striptekenaar.

 

+ Lees het vervolg

Andere pertinente artikelen