Stuur ons

uw informatie

Wil u dat wij uw informatie op deze site verspreiden?
Aarzel niet en stuur ons deze op.

 

+ Verzend uw artikelExpositie

Het jeugdhuis ontvangt Louis Theillier

 

Z’n interesses variëren van fotografie, striptekenen tot pop-up of beeldhouwen. De tentoonstelling die Louis Theillier houdt in het jeugdhuis (Prekelindenlaan, 78), van 20 tot 27 januari (officiële opening op 20/01 om 17u) genaamd « Plastic Zen », is meer in het bijzonder gewijd aan een serie tekeningen die hij gerealiseerd heeft in de loop der jaren, gelijklopend aan z’n werk als striptekenaar.

 

De kunstenaar legt uit dat de tekening het mogelijk maakt om van het concrete naar het abstracte te gaan, al naar gelang de afstand die men er tegenover inneemt. Van dichtbij is het een wirwar van lijnen, vervolgt hij, een doolhof dat toevallig lijkt en dat men kan doorkruisen. Wanneer men zich echter verwijdert van de tekening, dan valt de fysieke vorm op. De formaten zijn groot genoeg om er in te duiken en ermee te experimenteren. Deze manier van tekenen vormt een beweeglijk spel met eigen regels en beperkingen, die vreemd genoeg een grote vrijheid toelaten, een plezier om te doen dat pas voelbaar wordt in het werk wanneer het af is. …Te ontdekken !

 

De toegang is gratis en de tentoonstelling is alle dagen te bezichtigen van 9u tot 17u.

 

Infos : Diensten van schepen Éric Bott - 02 732 28 37 – info@wolu-jeunes.be

 

Niet te missen

Sport

Laat u verleiden door Nordic Walking !

Sint-Lambrechts-Woluwe

vanaf 7 mei 2017

 

Indien u wenst te bewegen zonder werkelijk een loopfanaat te zijn, dan kan een kleine omweg via Nordic Walking misschien voor u de uitkomst zijn. Deze sportieve discpline biedt heel wat troeven : de verwezenlijking van een matige cardio-vasculaire activiteit, evenals een volledige benutting van alle spiergroepen waarbij de inslag op de grond wordt getemperd dankzij het gebruik van e stokken en waarbij de gewrichten – heupen, knieën en enkels- worden aangesproken.

Een cyclus van 5 sessies bestemd voor beginnelingen vangt aan op 7 mei.

 

+ Lees het vervolg

Andere pertinente artikelen